Ne vor trebui următoarele materiale de constructii;
Nu stiu,altii ce cred dar eu in general folosesc materialele de la ceresit,deoarece au o gama larga de produse si nu m-au dezamagit nici o data.Au o foarte buna calitate si aderenta la aplicarea placilor.
Deci, ne trebuie ;
-placile de ceramica.
-adeziv CM9,CM11,CM16 (depinde unde montam interior sau exterior.Pute-ti vizita pagina lor cu produse placari ceramica click aici).
-chit pentru rostuirea placilor de ceramica (aici de obicei folosesc Murexin).
Daca suprafata pe care se aplica ceramica este dreapta va trebuie in medie 1 sac de adeziv de 25 kg la 6 metrii pătrați.
Ne vor trebui urmatoarele scule;
-galeata plastic
-distantieri plastic
-mixer pentru amestecat adezivul
-drisca zimtata
-ciocan cauciuc
-boloboc
-ruleta
-sfoara de trasat
-masina de taiat faianta
-flex cu panza de ceramica
-drisca cauciuc (pentru chituit ceramica)
-burete pentru sters ceramica.
Bun,deci avem tot ce ne trebuie.Acum pregatim suprafata,de exemplu daca pardoseala nu este dreapta ,o nivelam cu sapa (ciment,nisip,apa) daca exista denivelari mari sau, cu sapa autonivelanta in caz ca, sunt denivelari mici (asta pentru a economisi bani deoarece sapa autonivelanta este foarte scumpa).Peretii cu tencuiala sau un strat plan de adeziv ceramica.Bineanteles lasam sa se usuce,dupa care ne apucam de lipirea placilor.
Preparati adezivul amestecand apa cu pulberea pana obtineti o pasta omogena. Nu pregatiti prea mult material odata.
(sfat suplimentar)
Intotdeauna cand incepem treaba este indicat sa punem prima data pardoseala cu ceramica.Trebuie sa fim atenti ca marginile sa fie perfect in boloboc,chiar daca la mijloc sau undeva in interior avem panta pentru sifon de pardoseala sau pentru scurgerea apei intr-un loc anume. Acest lucru este necesar pentru a putea porni cu faianta pe perete cat mai drept ,pentru a nu pierde rostul placilor.
Deci; Pentru a incepe, folositi ruleta sa masurati suprafata pardoselii,pentru a calcula de unde porniti,stanga,dreapta (asta depinde de dumneavoastra unde ve-ti lasa straiful in cazul in care nu va incadra-ti cu placile intregi pe margini).
Folositi drisca zimtata pentru a intinde mortarul. Tineti unealta putin inclinata pentru a obtine o pelicula regulata. Incercati sa brazdati adezivul intr-un mod uniform.
Apasati placile pe adezivul intins pentru a turti darele trasate cu drisca. Adezivul trebuie sa adere pe placa si pe pardoseala pentru o lipire eficace.
Folosind ciocanul de cauciuc si un batator de lemn unificati nivelul placarii.
Dupa ce ati pus pardoseala lasati 24 de ore pentru a se usca,dupa care incepeti cu peretii!
La pereti aplicati la fel ca la pardoseala,numai ca bineanteles pe plan vertical.
Plecati cu un rand de jur imprejurul baii sau bucatariei pentru a regla ceramica si a va incadra perfect in perimetru (folositi bolobocul pentru a va regla ceramica,daca placa este prea mica plecati cu 2 randuri).
A-ti terminat? Continua-ti cu restul peretilor pana sus.
Incepeti chituirea dupa 48 de ore de la montarea placilor. Intindeti chitul, de o consistenta moale, folosind o drisca de cauciuc. Insistati pentru a intra bine in rosturi.
Curatati placarea cu un burete si apoi spalati cu apa. Asteptati 24 ore inainte de a calca pe placile proaspat rostuite.
Finalul ar trebui sa arate asa;
Album cu lucrari efectuate de noi!
Multumim pentru sfaturi! Au fost foarte utile pentru niste incepatori ca noi care ne-am chinuit sa punem faianta si gresie intr-o camara. A fost greut, dar am reusit. Noi am lucrat cu placi de la Roca si am fost multumiti de noua descoperire. Mult succes!
RăspundețiȘtergereSfaturi foarte utile care m-au ajutat sa termin de pus gresia si sa montez doua sifoane de pardoseala.
RăspundețiȘtergerePentru cititorii acestui blog oferim un discount de 10% la sistemul de nivelare placi ceramice Rubi Delta
RăspundețiȘtergerehttp://www.criano.ro/rubi-kit-nivelare-fixare-pl%C4%83ci-ceramice-gresie-faianta
Codul de discount este "meseriasul" fara ghilimele