ATENTIE
...SITE IN CONSTRUCTIE!!!NE CEREM SCUZE,PUTE-TI FOLOSI PAGINA DE CONTACT PENTRU RECLAMATII,SAU ,TOTUSI PUTETI CITI ANUMITE ARTICOLE.
VA MULTUMIM!

Cum se monteaza parchetul laminat?


Din gama largă a lucrărilor pe care le presupune renovarea unei locuinţe, sunt puţine cele pe care noi, cei fără experienţă le putem face singuri.


Între acestea se numără şi montajul parchetului laminat. Chiar dacă, la prima vedere, pare o operaţiune dificilă, în realitate lucrurile nu stau aşa.
Cu puţin curaj şi cu un instrumentar minim (ferăstrău pendular, ruletă, riglă şi creion) puteţi duce le bun sfârşit această lucrare. În acest fel vă veţi procura satisfacţia unei realizări în propria locuinţă, dar veţi face şi o economie importantă în bugetul familiei (ex. manopera montajului pentru un apartament cu două camere este de cel puţin 600 lei).

Păstrarea în cameră a parchetului laminat:

 este recomandat să ţineţi parchetul laminat timp de 48 de ore în camera în care va fi instalat,in pozitie orizontala, înainte de a-l instala. Acest lucru va asigura ajustarea parchetului la umiditatea camerei, în scopul prevenirii dilatării ulterioare sau a umflării după instalare.


Etape de lucru:

Pregătirea suprafeţei de bază

Suprafaţa de montaj se curăţă cu atenţie. Indiferent de suprafaţă, înainte de începerea montajului trebuie să ne asigurăm că aceasta este uscată, plană şi stabilă.

Aşezarea foliei

După ce suprafaţa a fost curăţată, se aşază un strat de folie specială pentru montarea parchetului laminat. La îmbinarea bucăţilor de folie este recomandat ca acestea să fie lipite cu bandă adezivă. 
Îmbinarea plăcilor la capete La canelura capătului liber al unui element pus se aşază oblic unul nou, iar federele elementului oblic se introduc în canelura elementului care se va ridica puţin în sus. Prin lăsarea în jos pe fundament a elementului ţinut oblic se îmbină capetele ambelor plăci.

Îmbinarea plăcilor pe lungime

Se face prin ridicarea elementului - deja îmbinat la capete - pe partea îmbinată pe lungime, împreună cu elementele învecinate îmbinate la capete şi ţinute oblic. În această poziţie oblică se va întroduce federul pe lungime al noului element în canelura elementului îmbinat anterior. Prin lăsarea în jos pe fundament a ambelor plăci ţinute oblic are loc şi îmbinarea celei noi.

Definitivarea îmbinării

Pentru o îmbinare sigură, ultimul element poate fi presat cu ajutorul unei pene din lemn.


Montajul în zonele de întâlnire

De jur împrejurul camerei, pe lângă perete, trebuie prevăzute rosturi mobile de circa 10 mm. Astfel de rosturi mobile se lasă şi la obiectele instalate fix, cum sunt consolele de sprijin ale caloriferelor sau coloanele de încălzire.

Tăierea plăcilor

Indiferent de unde se începe montajul, primele trei rânduri se vor aşeza sub formă de scară. Pentru aceasta, unul dintre elemente se scurtează pentru a se crea efectul de ţesătură între plăci.



Va poate ajuta si un filmulet explicativ

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu